Митниця, 7-й кілометр та дороги – головні очікування Порошенка від наступника Саакашвілі, - експерт

Успішність роботи новопризначеного очільника Одещини Максима Степанова будуть оцінювати на тлі галасливих заяв його попередника та проблем, з якими той не впорався, – пов’язаних з митницею, інфраструктурою та ринком "7-й кілометр"

Про це заявив керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента", політолог Володимир Фесенко.

За його словами, Міхеїл Саакашвілі привернув увагу до низки проблем на Одещині, хоча й не впорався з їх вирішенням. Тож природно, що оцінюватимуть нового очільника ОДА у порівнянні з попередником.

"Виклики залишаються ті самі, як і перед Саакашвілі, тільки тепер це – ще й можливість перевершити попередника. Більше того, президент та Банкова, а це важливо для керівника області, теж, спираючись на них, оцінюватимуть результати його роботи. Ключовими проблемами для області є митниця, ринок "7 кілометр" та інфраструктура", – зазначив Фесенко.

На першому місці, за словами експерта, стоїть боротьба з контрабандою та спрощення реєстраційних процедур на Одеській митниці. "Далі, традиційно для України, йде інфраструктура: будівництво нормальних доріг, зокрема магістралі "Одеса-Рені", а також завершення будівництва Одеського аеропорту, відкриття якого вже тричі переносилося", – наголосив він.

Ще одним критерієм запоруки успішної роботи Максима Степанова, Фесенко назвав врегулювання ситуації навколо ринку "7-й кілометр".

"7-й кілометр" – вже давно став специфічним символом Одеси. На жаль, здебільшого негативним. ЗМІ повідомляли, зокрема, що він досі належить людям, наближеним до колишнього президента Януковича, а отримані доходи йдуть на фінансування так званих "народних республік". Отож, або новий очільник ОДА вирішить цю проблему, або стане частиною негативу, що останні роки супроводжує інформацію про ринок", - резюмував експерт.

Нагадаємо, 13 січня 2017 року новим головою Одеської ОДА було призначено колишнього керівника держпідприємства "Поліграфкомбінат Україна" Максима Степанова. Він замінив на посту Міхеїла Саакашвілі, який подав у відставку 7 листопада 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme