Кернесу погрожують протестами через скандал із російським сенатором (ФОТО)

До Харківської міськради був внесений проект рішення про позбавлення російського сенатора Олександра Шишкіна звання почесного громадянина Харкова, однак його не зареєстрували

Як передає Depo.Харків, про це на своїй сторінці в "Фейсбук" повідомив автор проекту рішення, депутат міськради Ігор Черняк.

Він зазначив, що у відповідь на пропозицію він отримав "відписку".

"Спочатку сказали, що передадуть в юридичний департамент для візування. А потім дали феєричну відповідь - справа про скасування рішення міськради про присвоєння Шишкіну почесного звання слухається в суді! І все. Рівно один абзац", - написав Черняк.

"Що з того, що справа в суді? Вона там може слухатися рік, два, п'ять з нашими судами! І чому це заважає міськраді розглянути це питання на сесії? Чому прямо порушується Закон "Про статус депутатів місцевих рад" та регламент? Якщо я вніс проект рішення, юридичний і профільний департаменти зобов'язані або завізувати його, або дати вмотивовану відповідь", - додав депутат.

При цьому він висловив думку, що насправді "хтось категорично не хоче виносити це питання до зали".

Черняк додав, що у зв’язку з такими діями міськради в місті можливі масові акції.

Кернесу погрожують протестами через скандал із російським сенатором (ФОТО)  - фото 1

Кернесу погрожують протестами через скандал із російським сенатором (ФОТО)  - фото 2

Як повідомляв Depo.Харків, 6 серпня 2014 року Харківська міськрада більшістю голосів присвоїла звання "Почесний громадянин Харкова" вісьмом особам, серед яких двоє громадян РФ – голова ради директорів ВАТ "МосСітіГрупп" (MOS CITY GROUP) Павло Фукс і член комітету Ради Російської Федерації з оборони і безпеки, представник від виконавчого органу державної влади Хабаровського краю Олександр Шишкін (кандидатури обох були внесені Українською православною церквою Московського патріархату). Шишкін голосував за анексію Криму та давав дозвіл Путіну використовувати російську армію на території України.

Прокуратура Харківської області підготувала адміністративний позов до Харківського окружного адміністративного суду про визнання незаконним та скасування рішення міськради. 28 серпня 2014 року Харківський окружний адміністративний суд в повному обсязі задовольнив адміністративний позов прокурора.

Однак міськрада оскаржила рішення суду першої інстанції і домоглася його скасування.

У вересні 2015 року Шишкіна включили в список громадян РФ, щодо яких Україна ввела санкції, в т.ч. і заборону на в'їзд.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme