Хробаки в цукерках: Після "Глоду" на Іркутськ впала нова "кара"

Слідчий комітет Росії перевіряє закупівлі іркутських чиновників після повідомлень про хробаків в новорічних подарунках дітям

Про цеповідомляє Depo.ua з посиланням на офіційний сайт регіонального управління відомства.

"Організовано проведення дослідчої перевірки про перевищення повноважень і зловживанні ними посадовими особами Міністерства соціального розвитку, опіки та піклування Іркутської області при укладанні контрактів на поставку новорічних подарунків (солодких наборів) для дітей з соціально незахищених сімей в 2016 році", - зазначає прес-служба СК .

Раніше стало відомо, що Іркутський Росспоживнагляд з'ясовує ситуацію з подарованими сиротам та дітям з малозабезпечених сімей новорічними цукерками, в яких опинилися черви.

Нагадаємо, що масове отруєння сталося в мікрорайоні Ново-Леніно, серед постраждалих - чоловіки і жінки у віці 35-50 років. Виявилося, що всі вони вживали концентрат для прийняття ванн під назвою "Глід". Згідно з етикеткою, він містить 93% спирту етилового, екстракт глоду, лимонне масло, гліцерин і діетилфталат.

У рамках експертизи виявилося, що "Глід" містив метанол і антифриз, який використовують як омиває рідина для скла автомобілів. 

У зв'язку з масовою загибеллю людей в Іркутську та області запровадили надзвичайний стан.

Всього зафіксовано 77 смертей від споживання отруйного "Глоду". У рамках розслідування справи затримано 23 людей. 

Також повідомлялося, що в Іркутську після масового отруєння покупці все одно шукають "Глід".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme