ГПУ перевірить майже 30 е-декларацій нардепів

Генеральна прокуратура України ініціювала перед Державною фіскальною службою проведення документальних позапланових перевірок електронних декларацій 29 народних депутатів з огляду на встановлення невідповідності між задекларованими засобами і офіційно отриманими доходами декларантів

Про це передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Зокрема, згідно з наявною інформацією, один з народних обранців в період з 2001 по 2016 рр. отримав дохід в сумі 600 тис. грн. однак за даними за Електронної декларації 2015 рік йому належать грошові кошти в сумі майже 22 млн грн.

"З огляду на те, що такі випадки не рідкість і з метою встановлення легальності походження задекларованих коштів, а також повноти сплати декларантами та їх податковими агентами належних сум податків до бюджету, Генеральна прокуратура України перед Державною фіскальною службою України ініціювала проведення документальних позапланових перевірок із зазначених питань щодо 29 народних депутатів України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку щодо сотні чиновників, котрі своєчасно не подали електронні звіти про власні статки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme