До Львова приїде близько 200 дітей загиблих українських воїнів

Ініціатором такої зустрічі є волонтерка із Лондону

Подарувати радість дітям загиблих українських бійців у спільному різдвяному співі і запросити до святкової атмосфери древнього Львова – такою є різдвяна місія волонтерів, які запросили до міста Лева родини загиблих воїнів АТО. Завтра в Український католицький університет прибуде близько 200 дітей, інформує прес-центр УКУ, передає Depo.Львів.

Завдяки роботі волонтерської мережі, про різдвяну місію у Львові дізналися родини із чотирьох областей України: Львівської, Волинської, Івано-Франківської та Тернопільської.

Ініціатором такої зустрічі є волонтерка із Лондону, представниця української діаспори Ірина Естевес у співпраці з благодійною організацією Ukrainian Charity.  За допомогою в організації акції вона звернулася до УКУ.

"Піклуватися про таких людей, проявити опіку і розуміння – це наш громадянський обов’язок. Це діти, які втратили батьків, і матері, які втратили чоловіків. Їхні рідні полягли за нашу свободу. "Волонтерська сотня УКУ" радо долучилася до спільної місії. На прохання благодійників з Лондона волонтерська мережа з різних областей України займалася пошуком родин, а ми своєю чергою раді їх запросити в УКУ, адже деякі з запрошених ніколи не бували у Львові", - розповідає керівник відділу розвитку УКУ Ольга Зарічинська.

Впродовж дня дітям безкоштовно проведуть екскурсії чудо-потягом по Львову, розкажуть історію міста і церков, а також запросять на гостину в Український католицький університет, де на них чекають спеціальні майстер-класи від фахівців соціального проекту "Простір надії". Психологи із Інституту психічного здоров’я УКУ розкажуть про те, як можна турбуватися про себе і ближнього.

Аби проникнутися відчуттям Різдва, діти та їхні матері зможуть заколядувати разом з "Пікардійською терцією" та гуртом "Галичани" з Тернополя. Загалом уся програм триватиме з 11.00 до 18.00 год.

Серед волонтерів, які долучені до цієї акції: Ірина Естевес (Лондон), Волонтерський рух "Меценати для Солдата" (МдС) (Волинь), Логістичний центр допомоги бійцям АТО (Тернопіль), Трач Галина (Львівщина), Наталія Перцович (Івано-Франківськ), Ольга Зарічинська ("Волонтерська сотня УКУ").

Нагадаємо, "Волонтерська сотня УКУ" бере активну участь в допомозі українській армії на сході України. До організації входять працівники УКУ і студенти.

За детальнішою інформацією звертайтеся: 096 811 88 68.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme