Байден підтвердив існування "компромау" про зв'язок Трампа з Росією

Віце-президент США Джо Байден заявив, що він і президент Обама були поінформовані розвідкою про факти, що Росія має компромат на обраного президента США Дональда Трампа

Про це заявив Байден, повідомляє Depo.ua з посиланням на CNN.

 Він також сказав, що "читав 35-сторінкове досьє". Який саме матеріал мав на увазі Байден телеканал не уточнив, але раніше досьє з непідтвердженими компроматом на Трампа опублікувало видання Buzzfeed.

Як передає CNN, що в офісі Байдена повідомили, що він сам  та Обама запитали про ці матеріали: Причому тут непідтверджені факти? (What does this have to do with anything?). Також повідомляється, що керівники розвідки були зобов'язані поінформувати Обаму, оскільки вони збиралися доповісти про цю інформацію Трампу.

Наголошується, що коментар Байдена – це перше підтвердження офіційного представника Білого дому, що інформація з викладеними телеканалом підозрами була частиною доповіді розвідки.

Нагадаємо, раніше телеканал CNN заявив, що у додатку до доповіді розвідки США про втручання Росії в процес виборів президента спецслужба також представила засекречені документи, згідно яким у російських спецслужб є компромат на обраного президента США Дональда Трампа. Він включає як особисті дані, фінансову документацію, так і подробиці сексуального життя.

За даними телеканалу, американські спецслужби, в тому числі, спиралися на інформацію від колишнього співробітника британської розвідки Крістофера Стіла, який, у свою чергу, отримав її від російських джерел. Ця людина, як стверджується, колишній агент британської розвідки МІ-6, працював на Росії в 1990-х роках,а нині директор приватної лондонської фірми Orbis Business Intelligence Ltd Крістофер Стіл.

ФБР почало перевірку достовірності цих даних.

Також повідомлялося, що Стіл деякий час працював з колишнім співробітником ФСБ, отруєним в Лондоні в 2006 році, Олександром Литвиненком.

Трамп назвав цей "компромат" нонсенсом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme