Ассанж готовий на екстрадицію заради помилування для інформатора WikiLeaks

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що готовий на екстрадицію в США, якщо влада США погодиться на помилування інформатора організації Бредлі Менінга, засудженого до 35 років позбавлення волі

Відповідну заяву опубліковано на сторінці організації у Тwitter, передає Depo.ua.

"Якщо Обама надасть Менінгу помилування, Ассанж погодиться на екстрадицію незважаючи на неконституційність заведеної на нього Мін'юстом справи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, рядовий армії США Бредлі Менінг був заарештований у травні 2010 року. У ході слідства він визнав, що передав сайту WikiLeaks для публікації відео ударів з повітря, унаслідок яких загинули мирні жителі, сотні тисяч доповідей про інциденти на фронтах війни в Афганістані та Іраку, досьє на ув'язнених у в'язниці Гуантанамо і близько 250 тисяч дипломатичних депеш Держдепартаменту США. У 2013 році Бредлі Менінг був засуджений до 35 років позбавлення волі.

Раніше в організації WikiLeaks прокоментували доповідь США про втручання Росії у виборчий процес. Розвідувальні служби США заявили, що їм вдалося отримати "неспростовні докази" того, що Росія причетна до передачі через третіх осіб сайту WikiLeaks матеріалів, отриманих шляхом злому. Вони також заявили, що нібито знайшли посередників між Росією і сайтом WikiLeaks, які передали документи Демократичної партії США для публікації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme