Журналіст упіймав на корупції чиновника Кернеса в Харкові (ФОТО)

У Харкові депутат міськради від "Відродження", директор КП за бюджетні кошти орендує сама в себе майно

Журналіст упіймав на корупції чиновника…

Як передає Depo.Харків, про це написав журналіст "Харківського антикорупційного центру" Євген Лісічкін.

За відомостями журналіста, депутат Харківської міськради, директорка комунального підприємства "Комбінат дитячого харчування" Надія Тимофєєва, яка з вересня 2009 року очолює підприємство, взяла для потреб КП в оренду в самої себе як фізичної особи чотири транспортні засоби.

"Надія Тимофєєва, депутат Харківської міськради та директор комунального підприємства "Комбінат дитячого харчування". З вересня 2009 року по теперішній час Надія Тимофєєва очолює комунальне підприємство "Комбінат дитячого харчування". З січня 2014 року (можливо і раніше, але дані відомі лише з 2014 року) "Комбінат дитячого харчування" без тендерної процедури, по завищеним цінам орендує чотири ізотермічні фургони (3 ГАЗи та 1 ГАРЗ) у...Тимофєєвої Надії Миколаївни як фізичної особи. Тобто КП з бюджетних коштів платить своєму директору за оренду фургонів. Реально якийсь сюр. Конфлікт інтересів такий, який ще варто пошукати. Просто взяла і сама в себе почала орендувати фургони", - написав Лісічкін.

Журналіст упіймав на корупції чиновника Кернеса в Харкові (ФОТО) - фото 1

За його відомостями, вартість оренди у 2016 році складала 100 тис. грн на місяць за 4 фургони.

Журналіст упіймав на корупції чиновника Кернеса в Харкові (ФОТО) - фото 2

"Подібні фургони 2013 року випуску зараз коштують 300-320 тис. грн. За 1 рік оренди можна придбати такий фургон у власність. А "Комбінат дитячого харчування" орендує старі фургони 2008 та 2009 року випуску. Сучасні термічні фургони коштують в районі півмільйона гривень", - зауважує журналіст.

Лісічкін також додав, що "Комбінат дитячого харчування" з 2008 року замовив у ТОВ "Надія-92" продуктів харчування на 107 млн грн по значно завищеним цінам. Однак це підприємство свого часу заснувала саме Тимофєєва.

Журналіст упіймав на корупції чиновника Кернеса в Харкові (ФОТО) - фото 3

"Саме Надія Тимофєєва заснувала та була власницею і керівником ТОВ "Надія-92". Зараз ТОВ "Надія-92" записана на 79-річну Уляну Олексенко. Надія Тимофєєва є власницею приватної фірми "Надія-92". Приватна фірма "Надія-92" володіє ресторанно-готельним комплексом з назвою "Надія" та зареєстрована за адресою, де раніше було зареєстроване ТОВ "Надія-92", - підкреслив Лісічкін.

Він зазначив, що у 2012-2013 роках Тимофєєва, перебуваючи вже на посаді директора КП більше 3 років, придбала три автомобілі - новий Mercedes-Benz GLK 220 CDI (вартість на час придбання 55-60 тис. дол.), нову Audi Q3 2.0 TDI (45-50 тис. дол.) та новий Volkswagen CC (35-40 тис. дол.).

Журналіст упіймав на корупції чиновника Кернеса в Харкові (ФОТО) - фото 4

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme