Журналіст: Творець "ЛНР" Клінчаєв подарував тітці слідчого СБУ чотири квартири (ВІДЕО)

Депутат-регіонал Луганської облради Арсен Клінчаєв, який створював "ЛНР" у 2014 році, подарував тітці слідчого СБУ чотири квартири у Києві

Такі дані на своїй сторінці у Facebook оприлюднив журналіст Всеволод Філімоненко, передає Depo.Донбас.

За його даними, Клінчаєв оформив документи в день втечі з України на Росію.

"За попередніми даними, тітка виявилася теж слідчим, тільки в ГПУ, в спец.отделе у справах "ЛНР" і "ДНР", - написав Філімоненко.

Нагадаємо, Клінчаєв 11 березня 2014 року був затриманий і доправлений в СІЗО співробітниками Служби безпеки України. За даними СБУ, Клінчаєв спланував разом з групою з 500 бойовиків захопити у Луганську обласні Управління СБУ, МВС та Державного казначейства.

Згодом його було звільнено і після подій 2014 року в Луганську спочатку втік у Київ, де був помічений на пляжі біля Дніпра.

23 вересня у Києві журналістка каналу TvI на зупинці громадського транспорту поставила Клінчаєву питання, чому він у Києві, а не в Росіі, на що Клінчаєв відповів брудною лайкою та вдарив дівчину.

7 жовтня 2015 Клінчаєв був побитий невідомими особами в Києві.

Повідомлялося, що йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту, який був потім замінений домашнім арештом з носінням електронного браслета.

Потім справа пішла по судах.

"У червні 2014 року справу було направлено до Шевченківського районного суду Києва, який направив справу до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності. Апеляційний суд Києва перенаправив справу до Вищого спеціалізованого суду з розгляду кримінальних і цивільних справ. Там справа була передана в Межівський районний суд Дніпропетровської області ", - сказано у відповіді СБУ на запит журналістів "Четвертої влади".

Межівський районний суд, розглянувши справу, вирішив, що вона не відповідає статті 291 КПК України (погано вказані дані справи) і повернув його в ГПУ. ГПУ подала апеляційну скаргу на таке рішення. 

Тими часом у Клінчаєва скінчився домашній арешт і його не продовжили.

З літа 2016 року він знаходиться на Росії, де періодично виступає на пропагандистських телеканалах та бере участь у заходах екс-прем'єра Миколи Азарова.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme