Зарплата стара, продукти дорожче: на скільки виросли ціни на Кубані

Тільки за грудень 2016 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року ціни на Кубані в середньому зросли на 6% за рік

Зарплата стара, продукти дорожче: на скі…

Як повідомили Depo.Кубань у прес-службі Краснодарстату, найбільше подорожчали свіжі огірки, помідори, яйця, яблука, лінолеум, сигарети, планшети, дизпаливо і проїзд в міських маршрутках.

Водночас, за рік на Кубані подешевшали апельсини, банани, часник, гречка, імпортні легкові автомобілі та авіаквитки.

У межах 2-4% подорожчали консерви овочеві для дитячого харчування, пельмені, манти, равіолі, молоко питне незбиране пастеризоване 2,5-3,2% жирності, сметана, коньяк ординарний вітчизняний, масло вершкове, торти, кекси, рулети.

На 1-1,9% підвищилися ціни на крупу вівсяну і перлову, фарш м'ясний, свинину, стегенця курячі, печиво, пиво вітчизняне, кетчуп, національні сири і бринзу, сири плавлені, сир, кисломолочні продукти, молоко питне цільне стерилізовано 2,5-3,2% жирності, сирки сирні, глазуровані шоколадом, йогурт, чай чорний байховий.

Серед непродовольчих товарів приріст цін (в межах 1-3,6%) був відзначений на окремі види трикотажних виробів, одягу для дітей дошкільного віку, білизни для дітей ясельного віку, медикаментів; лінолеум, шафи для одягу і білизни, апарати для вимірювання артеріального тиску електронні, міксери, блендери, електропилососи підлогові, планшетні комп'ютери, дизельне паливо, сигарети з фільтром вітчизняні, сухі корми для домашніх тварин.

У групі послуг зросла вартість проїзду в поїздах далекого прямування на 10,7%, проїзду в міському комерційному автобусі - на 8,6%, відвідування дитячого ясла-садка - на 2,4%, лікування карієсу - на 1,9%, послуг перукарень - на 1,7%, послуг з установки пластикових вікон - на 1,6%.

Індекс споживчих цін у грудні 2016 року порівняно з груднем 2015 року склав 106%, в тому числі на продовольчі товари - 105,2%, непродовольчі товар - 106,8%, послуги - 105,9%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme