Кравчук: Влада спить в одному ліжку з бізнесом і розлучатися не збирається

15 років тому масштаби політичної корупції в Україні були меншими, але вже тоді було ясно, з якими великими грошима граються політики

Про це в інтерв'ю "Фактам" заявив перший президент України Леонід Кравчук, коментуючи е-декларації чиновників, передає Depo.ua.

"Здивувався, наскільки примітивні їхні погляди і бажання. Всі ці колекції годинників, ікон, величезні суми готівки під подушкою... Вони думають не про країну, а про свої кишені. Коли я років 15 тому був народним депутатом, масштаби політичної корупції були менші, але вже тоді було ясно, з якими великими грошима граються політики. І сьогодні я по прізвищах знаю, хто і скільки заносив грошей партійним бонзам, щоб потрапити на прохідні місця виборчих списків рейтингових політичних сил", -  сказав він.

Водночас Кравчук наголосив, що не має документальних підтверджень цього.

"Документальних підтверджень цього у мене, на жаль, нема, а презумпцію невинності поки ніхто не відміняв. Тому я навіть Януковича не називаю зрадником і злодієм, поки не буде рішення суду", -  зазначив президент.

"На жаль, влада, як і раніше, продовжує спати в одному ліжку з бізнесом. Причому сплять по любові і розлучатися не збираються. Тому у нас і з'являються онищенки (депутат-втікач Олександр Онищенко, обвинувачений в газових махінаціях і держзраді - ред.) та інші люди, які компрометують всю владу і знижують її авторитет. І поки бізнес не буде відділений від влади, порядку в країні не буде", - наголосив Кравчук.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme