Влада Миколаєва планує встановити "розумні" зупинки з підігрівом

На зупинці будуть передбачені точки доступу до інтернету, підігрів даху і бічних панелей та тривожна кнопка для виклику поліції

Влада Миколаєва планує встановити "розум…

У Миколаєві планують встановити "розумні" зупинки. У таких комплексах можна буде зігрітися, підключитися до всесвітньої павутини, за необхідності викликати поліцію. Про це Depo.Миколаїв повідомили у міськраді.

Про це йшла мова 11 січня під час зустрічі мера Олександра Сєнкевича з делегацією англо-американської компанії CLA Urban International, до складу якої увійшли Кертіс Ентоні Філіп, виконавчий директор, Ендрю Макдональд Кей, виконавчий директор, і Меван Сміс Арачі, старший менеджер проектів.

Представники компанії CLA Urban International відвідали Миколаїв на запрошення "Агенції розвитку Миколаєва", щоб презентувати свій проект сучасних зупинкових комплексів та вуличного освітлення. Такі зупинки підпадають під визначення "розумні". Там передбачені точки доступу до інтернету, підігрів даху і бічних панелей, тривожна кнопка для виклику поліції, екрани високої роздільної здатності та інформаційне табло. Ці комплекси повністю автономні, адже використовують енергію, вироблену сонячними батареями, і можуть пропрацювати 5 днів при похмурій погоді, коли відсутнє джерело енергії. Крім того, там можлива установка камер відеоспостереження, іншого інтелектуального обладнання.

Як пілотний проект компанія CLA Urban International пропонує встановити два сучасних зупинкових комплекси. Якщо проект успішно втілять у життя, буде розглядатися можливість щодо продовження співпраці у рамках співфінансування з містом. Крім того, можливе і створення підприємства з виробництва таких комплексів у нашому місті, на даний момент їх виробляють у США.

Сторони обговорили місця, де можна було б розмістити перші в Миколаєві "розумні" зупинки. Після цього фахівці компанії CLA Urban International зроблять відповідні розрахунки і представлять міській владі розроблені прототипи зупиночних комплексів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme