Вчені запропонували роздруковувати ліки на 3D-принтері вдома

За допомогою 3D-принтерів хворі зможуть друкувати ліки вдома

Вчені запропонували роздруковувати ліки…

На конференції в Дубаї  медики запропонували використовувати 3D-принтери для створення ліків вдома. Мається на увазі, що з їх допомогою пацієнти зможуть самі надрукувати виписані їм за рецептом медикаменти, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Naked science.

Йдеться про лікування в першу чергу хронічних захворювань. На думку фахівців така технологія, впровадження якої цілком піддається реалізації, дозволить скоротити витрати на дорогі ліки, наприклад від раку. При правильному використанні цей метод буде дешевше і швидше для пацієнтів.
 
Розробкою 3D-технологій у фармацевтичній сфері займається британська компанія FabRx. На форумі вона продемонструвала свої напрацювання в цій галузі.
 
Компанія-розробник зазначає, що фармацевтам доведеться визначати точне дозування для кожної заготовки, яка буде використовуватися для друку партій пігулок. Заготовки будуть продаватися госпіталям, щоб вони друкували ліки на власному обладнанні. Це знизить ризик виготовлення підроблених препаратів.
 
Також необхідно забезпечити здійснення суворого контролю 3D-друку ліків на дому. Доступ до апаратури, що використовується для друку, буде можливий тільки за допомогою спеціальних кодів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme