У Луценка розповіли свою версію подій у Лук'янівському СІЗО за участю "торнадівців"

У Генеральній прокуратурі представили версію подій у Лук'янівському СІЗО за участю екс-бійців "Торнадо", під час яких один із "торнадівців" відрізав собі вухо

Відомство здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення опору працівникам Київського слідчого ізолятора, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ГПУ.

В Оболонському районному суді міста Києва розглядається кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх співробітників спеціального батальйону "Торнадо" у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких злочинів в АТО на Сході України.

"Під час повернення із судового засідання 11.01.2017 до Київського слідчого ізолятора зазначені підсудні у кількості 10 осіб у приміщеннях збірного відділення вчинили опір працівникам установи, відмовлялися виконувати законні вимоги адміністрації та слідувати до камер. При цьому один з ув’язнених демонстративно заподіяв собі тілесне ушкодження у вигляді порізів лівого вуха.

З метою недопущення протиправних дій та дестабілізації роботи установи, вказаних осіб було заблоковано в камерах збірного відділення, а також викликано співробітників поліції. Потерпілому надано необхідну допомогу в одному із медичних закладів м. Києва", - йдеться у повідомленні.

Потім колишні співробітники батальйону "Торнадо" припинили опиратися та погодилися повернутися до своїх камер.

За фактом столична прокуратура проводить перевірку.

Нагадаємо, 11 січня після свідчень у суді боєць "Торнадо" у камері Лук'янівського СІЗО відрізав собі вухо.

За інформацією нардепа Ігоря Мосійчука, він це зробив на знак протесту проти посилення умов утримання.

Пізніше стало відомо, що поліція кваліфікували подію як опір правоохоронцям.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme