У Кличка похвалилися, що дали квартири потерпілим від афери "Еліта-центр"

Київська адміністрація заявляє, що станом на 12 січня 267 інвесторів, що постраждали від афери групи будівельних компаній "Еліта-центр", забезпечені житлом

У Кличка похвалилися, що дали квартири п…

Про це йдеться в листі заступника голови КМДА Олександра Спасибко секретаріату Кабміну, повідомляє Depo.Київ з посиланням на "Українські новини".

Зазначається, що упродовж 2010-2016 років між КМДА й потерпілими від афери були укладені договори про відступ права вимоги й відновлення права на отримання житла.

Слідчі Головного слідчого управління МВС офіційно визнали постраждалими 1 тисячу 766 людей, при цьому із заявами про відшкодування коштів звернулися тільки 1 тисяча 528 людей.

Нині КМДА констатує необхідність забезпечення житлом 1 тисячу 261 потерпілого від афери.

Додамо, що у березні Київміськадміністрація та КП "Житлоінвестбуд-УКБ" домовилися про будівництво житлового будинку вартістю 86,613 мільйона гривень у Платонівському провулку в Солом'янському районі Києва з урахуванням виділення 7% квартир для потерпілих і 2 житлових будинків загальною вартістю 750 мільйонів гривень із виділенням частини квартир для потерпілих.

Також компанія "Люкс А" виграла інвестиційний конкурс на будівництво житлового будинку за 56 мільйонів гривень із виділенням 9,4% квартир для потерпілих.

Нагадаємо, у квітні 2016 року суд звільнив з-під варти організатора афери "Еліта-Центру" Олександра Шахова під заставу 384 мільйони гривень. У липні 2016 року стало відомо, Олександр Волконський (Шахов) втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

Додамо, афера "Еліта-Центру" розкрилася в 2006 році, постраждалими визнали 1759 громадян, які втратили понад 400 млн грн.

1 листопада 2007 року у Швейцарії арештували Олександра Волконського (Шахова), підозрюваного в організації шахрайства. 9 жовтня 2008 року його екстрадували зі в Україну.

22 серпня 2011 року завершилося дослідування кримінальної справи за обвинуваченням Шахова в організації афери, а в січні 2012 року кримінальну справу повторно направили на додаткове розслідування.

Шахова підозрюють у злочинах за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2, 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 3, 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme