У Харкові відсвяткують "Таборове Різдво"

Сьогодні, 12 січня, у Харківському Літмузеї проведуть захід, присвячений українським дисидентам та нинішнім політв’язням

Як передає Depo.Харків за інформацією організаторів акції, у музеї реконструюють святкування Різдва в радянських таборах.

"Протягом вечора відвідувачі зможуть відчути особливу різдвяну атмосферу підпільного мистецького кола тих людей, які саме 12 січня були спроваджені до в’язниць, аби не заважали тоталітарній системі. Ігор та Ірина Калинці, Василь Стус, Євген Сверстюк, Олена Антонів, Валентин Мороз, Стефанія Шабатура, В’ячеслав Чорновіл, Ярослав Лемик – яскраві митці, які, окрім літературних творів, картин і фотографій, вміли також створити незабутнє свято за будь-яких обставин та умов", - зазначили організатори.

Учасники "Таборового Різдва" зможуть самостійно приготувати 12 таборових різдвяних страв, виготовити прикраси-свічки, заспівати колядку – так, як це було у Кучино (Пермські табори) на початку 1970-х років.

"Також учасники заходу зможуть долучитись до всесвітньо відомого руху #LetMyPeopleGo та написати листи нинішнім політв’язням", - додали організатори.

Початок заходу о 19:00. 

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme