У Харкові незаконно озброювали людей: поліцейська "впливала" на своє керівництво

Харківський суд визнав інспекторку дозвільної служби у зловживанні впливом на керівників управління превентивної діяльності обласного главку

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в рішення Дзержинського райсуду Харкова від 22 грудня 2016 року.

Підсудна – уродженка Харкова, яка працювала інспектором дозвільної системи Шевченківського ВП. Жінці висунули обвинувачення за ч.2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

Згідно рішення суду, працівниця поліції під час розмови з "клієнтом" у своєму кабінеті за 12 тис. грн пообіцяла вплинути на начальника відділу дозвільної служби та начальника управління превентивної діяльності ГУ НП України в Харківській області, щоб виписати дозвіл на травматичну зброю людині, яка за законом не мала на це право. Гроші за "вплив" вона отримала 4 серпня 2016 року у своєму робочому кабінеті

Про отримання такого ж самого хабара жінка домовилася з іншим чоловіком, який не мав права на зберігання зброї, 29 серпня 2016 року. Гроші інспектор отримала 6 вересня. Після цього протиправну діяльність посадовиці присікли працівники прокуратури ат Управління СБУ.

29 вересня 2016 року між прокурором та обвинуваченою укладено угоду про визнання винуватості. Суд визнав жінку винним у зловживанні впливом та призначив їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 21,25 тис. грн із позбавленням права обіймати посади в органах влади на один рік.

Також суд зняв арешт із майна жінки, у тому числі автомобіля "Шкода Рапід", грошових коштів у сумі більше 1 тис. дол. в еквіваленті. Один із хабарів, які отримала жінка, суд звернути в дохід держави.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme