Суддя Ємельянов вирішив пожертвувати кошти заради свого "крісла"

Суддя Артур Ємельянов має намір оскаржити в суді відсторонення від посади і на знак протесту обіцяє перерахувати свою зарплату дитячому будинку

Про це він повідомив "Українській правді", передає Depo.ua.

"Як тільки я отримаю рішення суду, протягом 10 днів я оскаржу це рішення в Адмінсуді", - сказав він.

Ємельянов вважає рішення Вищої ради юстиції безпідставним і політично вмотивованим.

За його словами, підозру ГПУ у тиску на суддів йому оголошено за період, коли він був головою суду, а зараз він простий суддя Вищого госпсуду. Тому Ємельянов не розуміє, яким чином він як суддя може впливати на розслідування, і як підозра заважає йому виконувати обов'язки судді.

Він нагадав, що вже є рішення Печерського суду, що забороняє йому спілкуватися зі свідками у справі. "Якщо я не буду ходити на роботу мене звільнять. Але цим рішенням мені заборонено здійснювати правосуддя. Отримувати зарплату я теж вважаю неправильним. Я сьогодні напишу заяву, щоб мою зарплату перераховували у дитячий будинок", - сказав Ємельянов.

Нагадаємо, сьогодні Вища рада юстиції відсторонила від посади суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова терміном на два місяці.

Як відомо, що 18 жовтня 2016 року Генпрокуратура повідомила про підозру колишнім голові та заступнику Вищого господарського суду, а нині суддям Артуру Ємельянову та Віктору Татькову.

За даними ГПУ, у 2011- 2014 роках вони фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Зокрема, досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарчих судах всіх інстанцій.

У зв`язку з цим, ГПУ ініціювала відсторонення Ємельянова від посади. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme