США ввели санкції проти сирійських чиновників за використання хімічної зброї

США ввели нові санкції проти 18 високопосадовців сирійського режиму за використання промислового хлору в якості зброї проти власного народу

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США, передає Depo.ua.

Наголошується, що санкції торкнулися представників збройних сил Сирії, ВПС країни та цивільної оборони. Всього під санкції потрапили 18 фізичних осіб.

Санкції введені після проведеного розслідування Організації по забороні хімічної зброї, яке встановило, що сирійський режим використовував промисловий хлор в якості зброї проти власного народу.

Було виявлено, що сирійський уряд, зокрема, військово-повітряні сили Сирії, відповідальні за три атаки з використанням хімічної зброї у квітні 2014 року та у березні 2015 року.

Зазначається, що у відповідь на це, Управління з контролю іноземних активів (департамент Казначейства США) вперше водить санкції проти сирійських військових посадових осіб у зв'язку з використанням сирійським режимом хімічної зброї.

Нагадаємо, що у грудні США запровадили санкції стосовно 18 осіб, серед яких є менеджери російського "Темпбанку", та 5 компаній, за надання фінансової або технологічної підтримки сирійському уряду, який чинить насильство щодо власних громадян.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme