Російським дипломатам привидівся "правовий шабаш"

Російське МЗС плачеться, що їхнім співробітникам в США не було так погано навіть при "яструбу" Рейгану

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

Відмова в доступі російським дипломатам до двох об'єктах власності Росії в США порушує міжнародні зобов'язання Вашингтона, заявила в четвер на брифінгу офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

"Цей правовий шабаш відбувається в країні юристів. Не можна ці дії американців назвати інакше, як спробою захоплення російської власності. Це все в корені суперечить як міжнародним правовим зобов'язання США, але, в той же час, не співвідноситься з самим поняттям сучасної держави суб'єкта міжнародного права. Як член ООН, підписант віденської конвенції про дипломатичні зносини від 1961 року, як Вашингтон може так в односторонньому порядку діяти щодо загальноприйнятих норм на своїй території?", - сказала Захарова.

"Ось цього менталітету не було навіть за яструба-республіканця Рейгана. Дачі та об'єкти благополучно існували, хоча висилки дипломатів траплялися, але закрили їх таким варварським способом саме за переконаного демократа Обами", - додала вона.

Нагадаємо, що російських дипломатів вислали і закрили для Росії доступ до двох об'єктів власності перед самим Новим роком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme