Відрізане вухо "торнадівця" у Лук'янівському СІЗО кваліфікували як опір правоохоронцям

Через конфлікт у Лук'янівському СІЗО, який трапився увечері 11 січня між заарештованими бійцями роти "Торнадо" та охоронцями, поліція відкрила провадження за статтею про опір працівникові правоохоронного органу

Про це повідомила прес-секретар київської поліції Оксана Блищик, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Через події, які відбулися в Лук'янівському СІЗО, поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 342", - повідомила прес-секретар.

Вона підкреслила, що під час інциденту поліцейські працювали виключно за межами території СІЗО, оскільки ізолятор входить в сферу відповідальності Міністерства юстиції України.

Стаття 342 Кримінального кодексу України "Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві" карається штрафом до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 грн) або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 11 січня після свідчень у суді боєць "Торнадо" у камері Лук'янівського СІЗО відрізав собі вухо.

За інформацією нардепа Ігоря Мосійчука, він це зробив на знак протесту проти посилення умов утримання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme