Нацрада на три місяці заблокувала телеканал за заборонене російське кіно

Нацрада ухвалила рішення про припинення на 3 місяці ретрансляції телеканалу "Телеклуб" на території України через демонстрування заборонених фільмів російського виробництва

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Нацраду.

Моніторинг ефіру телеканалу, проведений із 15 по 19 грудня 2016 року, зафіксував трансляцію фільмів російського виробництва, які мають ознаки порушення статті 15-1 Закону України "Про кінематографію", а саме "Мент в законе" (9-й сезон), "Профиль убийцы 2", "Стреляющие горы", "Золотые парни", "Надежда". Крім того, у фільмі "Стреляющие горы" зафіксовано музичний твір "Погранзастава" у виконанні Газманова О.М. (фрагмент тексту: "мы начеку, мы в состоянии войны"), якого внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Голова Нацради Юрій Артеменко зауважив, що телеканал "Телеклуб" має юрисдикцію Німеччини, яка ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Тому регулятор не може вилучити його з переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції, за звичайною процедурою.

Крім того, в ефірі мовника у серпні та вересні 2016 року виявлено показ російських фільмів з ознаками порушення вказаної норми українського законодавства ("Мент в законе 2", "Принцип Хабарова", "Законы улицы", "Москва. Три вокзала"). Тому в жовтні Нацрада звернулася до ТОВ "Сонар", яке є дистриб'ютором  телеканалу "Телеклуб" в Україні, з проханням повідомити правовласників телеканалу про факти порушення українського законодавства та вжити необхідних заходів для їх усунення.

За інформацією генерального директора ТОВ "Сонар" О.Б. Пігіна, відповідну інформацію було доведено до відома директора компанії SMG Broadcasting LTD пані Н. Ходякової і її поінформовано про можливі наслідки протиправного демонстрування аудіовізуальних творів, які полягають у призупиненні ретрансляції на території України. Проте станом на грудень 2016 року програмна політика телеканалу "Телеклуб" щодо ретрансляції на території України не змінилася.

Враховуючи зафіксовані ознаки порушень, регулятор ухвалив тимчасово (терміном на три місяці) припинити ретрансляцію іноземної програми "Телеклуб" на території України. Про це рішення Національна рада повідомить повноважний регуляторний орган у сфері телерадіомовлення ФРН.

Рішення Національної ради набуває чинності з моменту оприлюднення.

Нагадаємо, що сьогодні ж Нацрада повністю заборонила ретрансляцію в Україні телеканалу "Дождь".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme