На Росії істерять щодо місця народження Іллі Муромця

Генеральний директор театру-музею Іллі Муромця Юлія Елепова назвала нісенітницею правки, внесені українськими чиновниками до статті у "Вікіпедії" про богатиря

Про це вона заявила в бесіді з радіостанцією "Говорить Москва", передає Depo.ua.

Елепова зазначила, що муромські музеї користуються джерелами давньоруської літератури. "Все, що ми показуємо і розповідаємо в нашому театрі-музеї, досить наближено до нашої історії", - додала вона.

Нагадаємо, правки, внесені співробітниками Міноборони України в статтю про Іллю Муромця, стосуються місця народження билинного героя.

Київські чиновники зазначають, що батьківщиною богатиря є місто Морівськ (Моровійськ) під Черніговом, яке в давнину називалося Муромском, а не село Карачарово під Муромом, що на Росії.

Довідка: Історія свідчить, що Муромець жив у другій половині XII століття. Він загинув у віці 40-55 років, імовірно, при взятті Києва князем Рюриком Ростиславичем в 1204 році. Причиною смерті став, мабуть, удар гострого знаряддя (списа або меча) в груди.

Також стало відомо, що пошта Росії і Театр-музей Іллі Муромця оголосили точну адресу богатиря Іллі Муромця.

"Щоб взяти участь в конкурсі, треба надіслати листа-листівку Іллі Муромцю з 12 по 31 січня 2017 року. Авторам кращих послань дадуть безкоштовні квитки на вистави за участю Іллі Муромця та інших билинних богатирів і інші подарунки", - повідомили в прес-службі російського Головпоштамту.

"Листи-листівки треба надсилати за адресою 602267, Володимирська область, місто Муром, вулиця Комуністична, будинок 33", - пояснили у відомстві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme