На Миколаївщині чиновник, який не подав декларацію, "попався" прокуратурі

Електронну декларацію мав заповнити заступник начальника управління державної пенітенціарної служби в Миколаївській області

На Миколаївщині чиновник, який не подав…

Прокуратура Миколаївської області розпочала кримінальне провадження щодо чиновника пенітенціарної служби, який не подав декларацію. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі прокуратури області.

Прокуратура перевіряла подання декларацій за 2015 рік службовими особами управління державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області. Не подав "звіт" заступник начальника управління – начальником відділу виробничої діяльності маркетингу та економіки

Посадовець порушив вимоги Закону України "Про запобігання корупції" і не подав у 2016 році щорічну декларацію за 2015 рік протягом 60 календарних днів після початку роботи системи електронного декларування. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ прокуратури області.

Довідково: відповідно Закону України "Про запобігання корупції", рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції "Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", розпочала роботу система Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Обов'язок подання декларацій за 2015 рік покладено на службових осіб, які станом на 1 вересня 2016 року обіймали, згідно зі статтею 50 цього Закону, відповідальне та особливо відповідальне становище.

За умисне неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, статтею 366-1 КК України передбачено кримінальну відповідальність та відповідне покарання – штраф від 2500 до 3 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme