МВФ прийме рішення щодо 4 траншу для України найближчими часом

Місія Міжнародного валютного фонду найближчим часом може рекомендувати раді директорів Фонду провести третій перегляд програми EFF

Про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс, передає Depo.ua з посиланнчям на"Інтерфакс-Україна".

"У мене її (точної дати засідання ради директорів - ІФ) поки немає, але ми очікуємо, що це буде скоро, в найближчі тижні. Якщо припустити, що всі питання, що залишилися (виконання вимог владою України - ІФ) скоро будуть вирішені, то пропозиція завершити черговий перегляд програми може бути представлений раді директорів МВФ в найближчі тижні", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні.

При цьому Райс відзначив суттєвий прогрес України в останні місяці в реалізації необхідних для завершення третього перегляду програми реформ.

У їх числі він назвав прийняття відповідного цілям програми EFF державного бюджету на 2017 року, запуск системи обов'язкового декларування доходів високопоставленими чиновниками, рішучі дії щодо забезпечення фінансової стабільності в країні.

За словами представника МВФ, місія Фонду в даний час продовжує спілкування з владою України з питань, в тому числі що стосуються підсумків реформи енеросектора і остаточного узгодження графіка подальших дій в рамках меморандуму співпраці між Україною і МВФ.

Нагадаємо, що у вересні 2016 року МВФ схвалив надання Україні 3-го траншу в розмірі 1 млрд доларів.

В оновленому меморандумі співробітництва Україна зобов'язалася перед МВФ провести земельну реформу й прийняти закон про поступове підвищення пенсійного віку громадян.

На початку жовтня Рада продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель терміном на 1 рік до 1 січня 2018 року.

Раніше Національний банк очікував надання наступного траншу МВФ у розмірі 1,3 млрд доларів до кінця 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme