Харківські енергетики протестуватимуть у Києві через безгрошів’я (ФОТО)

Працівники АК "Харківобленерго" з листопада 2016 року не отримують заробітну плату і "не в змозі нагодувати свої сім’ї та вилікувати хворих"

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це йдеться у листі первинної профспілкової організації АК на адресу голови Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП) Дмитра Вовка, членів комісії, у Фонд державного майна та Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

У листі зазначається, що у такій ситуації компанія опинилася через систематичні неплатежі з боку комунальних підприємств Харкова – "Харківводоканалу" та "Харківських теплових мереж", загальний борг яких за спожиту електроенергію складає понад 1 млрд грн.

"Комісія замість проведення фінансового моніторингу цільового використання грошових коштів цих підприємств та покарання винного ліцензіата, усю міць регуляторних заходів направляє виключно на АК "Харківобленерго", яка стала заручником ситуації, коли з одного блоку суди ухвалюють рішення, які забороняють обмеження КП "Харківводоканал" у споживанні електроенергії, з іншого – НКРЕКП не помічає, як її ліцензіат руйнує енергетичну систему Харківської області", - сказано в листі.

З урахуванням заборони суду щодо відключення об’єктів "Харківводоканалу" за заборгованість, а також у зв’язку з наявністю заборгованості на "Харківобленерго" з виплати заробітної плати у сумі 119,7 млн грн колектив компанії звернувся до голови НКРЕКП з проханням розглянути впровадження механізму, який надасть можливість "Харківобленерго" у найближчі дні накопичити необхідну суму для виплати заборгованості.

У разі відсутності з боку комісії дій колектив АК "Харківобленерго" має намір 19-20 січня провести пікетування адмінбудвіель державних установ у Києві.

Харківські енергетики протестуватимуть у Києві через безгрошів’я (ФОТО)   - фото 1

Харківські енергетики протестуватимуть у Києві через безгрошів’я (ФОТО)   - фото 2

Як повідомляв Depo.Харків, раніше листи щодо заборгованості харківських КП були направлені на адресу генерального прокурора України Юрія Луценка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови СБУ Василя Грицака.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme