Гройсман: На початку квітня стартує масштабне дорожнє будівництво

Прем’єр провів нараду з питань дорожньої інфраструктури, під час якої учасники обговорили питання підготовки до початку масштабної реконструкції і будівництва доріг у 2017 році

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Урядовий портал.

"Зараз нам потрібно дуже швидко готуватися до початку масштабних будівельних робіт щодо ремонту, часткового ремонту, капітального ремонту, реконструкції, будівництва нових доріг, – наголосив Володимир Гройсман. – 1 квітня ми маємо бути повністю готові: тендери, гроші, закупівлі, – все має бути готово".

Одним з пріоритетних проектів автодорожніх робіт в Україні стане магістраль, що з'єднує Львів з Одесою. Про це визначено на нараді під головуванням прем'єр-міністра з питань утримання та розвитку дорожньої інфраструктури.

Обговорюючи потенційні проекти, Прем'єр-міністр підкреслив пріоритетність магістралі Львів – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Умань – Одеса, що підкреслить транзитні можливості країни.

"Ми цю магістраль беремо однією з пріоритетних. Однозначно, вона буде працювати", - зазначив Володимир Гройсман.

Також глава уряду зауважив необхідність закінчення робіт щодо будівництва дороги Одеса – Рені.

Говорячи про стан автомобільних доріг в Україні, в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак зазначив, що протягом 20 років сфера будівництва доріг була хронічно недофінансованою. За його словами, після рішення Прем'єр-міністра щодо початку автодорожніх робіт ситуація почала змінюватися, і у 2016 році було відремонтовано 950 км доріг. Нині у незадовільному стані знаходяться 17% доріг.

Нагадаємо, що Гройсман додав 500 млн на техніку для зимового прибирання доріг.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme