ГПУ передала до суду справу вірменина, що керував бойовиками "ЛНР"

Зловмисник обіймав керівні посади у складі незаконних збройних формувань "ЛНР"

Про це Depo.Донбас повідомили в прес-службі Генпрокуратури.
Головна військова прокуратура ГПУ закінчила досудове розслідування та передала до суду справу щодо громадянина Вірменії, який воював проти України на боці "ЛНР". 

"Встановлено, що вказана особа у квітні 2014 року була завербована на тимчасово окупованій території АР Крим відкрито діючими в центрі міста Сімферополь агітаторами для участі за грошову винагороду у веденні агресивної війни проти України в складі терористичної організації "Луганська народна республіка", - йдеться в повідомленні. 

За даними слідства, у складі загону найманців злочинця було відправлено до Ростовської області, а далі - на територію Луганської області через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону. До квітня 2015 року зловмисник на території Луганщини займав керівні посади у складі незаконних збройних формувань "Хуліган" та "ВЧ Л-74347" та воював зі зброєю в руках проти підрозділів сил АТО.

Нагадаємо, раніше в Молдові затримали 32-річного громадянина цієї країни, який воював на Донбасі на боці бойовиків.

Крім того, напередодні стало відомо, що на Луганщині прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі громадянина Білорусі.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme