Філіппінські фанати ІДІЛу опублікували відео з викраденим німцем

Діюче на півдні Філіппін терористичне угруповання "Абу Сайяф", пов'язане з ІДІЛ, розмістило відео, на якому, ймовірно, зображено громадянина Німеччини, викраденого бойовиками в листопаді 2016 року

Про це передає Depo.ua з посиланням на агентство Reuters.

"Абу Сайяф" оголосило про захоплення в заручники двох німців на початку листопада. Як стверджував тоді представник цього угруповання Муамар Аскалі, в руках екстремістів опинилися 70-річний Юген Кантнер, а також його супутниця Сабріна, яка пізніше померла від отриманих ран. Надходила інформація, що викрадені вони були в морі приблизно за 74 км від острова Таганак, який належить найпівденнішій острівній провінції Таві-Таві.

За даними агентства, на відео німець стоїть біля виритої могили. За його спиною бойовики в масках і з гвинтівками в руках загрожують німецькому уряду. Зокрема вони вимагають заплатити викуп за громадянина Німеччини, або він буде "обезголовлений".

Голова МЗС Німеччини відмовився коментувати агентству цей ролик, заявивши, що він не обговорює справи німців, викрадених за кордоном.

Довідка: "Абу Сайяф" вважають філіппінським осередком міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда", це нечисленне, але найбільш радикально налаштоване серед діючих на архіпелазі угруповань. На його рахунку (США і Євросоюз внесли угруповання в перелік міжнародних терористичних організацій) десятки найбільших терактів на Філіппінах. Раніше низка членів, що до неї входять, присягнули на вірність ІДІЛ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme