Facebook створює технологію читання думок

Соціальна мережа Facebook займеться розробкою нейро-комп'ютерних технологій, за допомогою яких можна буде читати і передавати думки

Про це засновник і голова соцмережі Марк Цукерберг розповів під час чергової сесії питань і відповідей, передає Depo.ua.

"Я думаю, одного разу ми будемо в змозі посилати одне одному думки за допомогою технологій. Ви просто подумаєте про щось, і ваші друзі негайно зможуть це відчути", - зазначив він.

В середині 2016 року Facebook сформував секретний дослідницький підрозділ Building 8, який, за чутками, займається розробкою технологій для передачі думок за допомогою комп'ютерів. Співробітники Building 8 повинні мати досвід роботи з "нейровізуалізацією" і "електрофізіологічними даними".

На позицію інженера нейро-комп'ютерних технологій підрозділу потрібен доктор наук з нейробіології, а в описі іншої вакансії вказано, що претендент повинен бути фахівцем з розробки "алгоритмів обробки аудіосигналів" для створення "комунікаційної обчислювальної платформи майбутнього".

Нагадаємо, з вересня 2016 року Building 8 очолює Марк Шевілле - автор освітньої програми з прикладної нейробіології для Університету Джонса Хопкінса.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme