Донецьк вечірній: Як "еліта ДНР" розважаються в окупованому місті

Для "еліти" окупованого Донецька, не зважаючи на близькість бойових дій, нічне життя вирує і пропонує розваги на будь-який смак

Як пише УНІАН, про це йдеться у статті видання "Новое время", яка вийде в новому номері 13 січня, передає Depo.Донбас

Повідомляють, що у донецькому ресторані "Штальман" публіка в основному статусна - чоловіки зі значками "депутатів ДНР" та інші "видатні" сепаратисти й терористи.

Зазначається, що серед відвідувачів є Павло Губарєв, який в 2014 році проголосив себе "народним губернатором" Донецької області.

"Тут Губарєв не просто відвідувач, а господар, причому вже півтора року. Причин зміни власника ніхто не знає, але персонал на умовах анонімності не виключає: перспективний заклад просто віджали. З тих пір Губарєв досить часто використовує ресторан як офіс, проводячи тут зустрічі", - йдеться у матеріалі.

Повідомляють, що справи веде його дружина - Катерина, також відома сепаратистка, в минулому "міністр закордонних справ ДНР".

Втім, зазначається, що "Штальман" - не єдиний донецький заклад, який пережив війну. У місті працює близько 300 кафе, ресторанів та нічних клубів - майже стільки ж, скільки і до війни. В період активних боїв більшість закладів закрилася, але в 2016-му вони почали відроджуватися десятками. Причому на будь-який смак - від елітних ресторанів з закордонними делікатесами і закритими вечірками до тематичних кафе в радянському стилі. Винятками стали мережеві заклади на кшталт "Мафії" або McDonald's, які покинули окуповані території остаточно.

Як повідомив виданню 29-річний Микита, власник одного з ресторанів в центрі Донецька, який попросив не називати його справжнє ім'я, поступово Донецьк перетворюється на місто кафе, супермаркетів і перукарень.

"У людей є "старі" гроші - зароблені до війни, або "нові" - зароблені на війні. Але в виробництво вкладати занадто ризиковано, тому сфера обслуговування - найбільш логічний вибір", - зазначає донеччанин.

Зазначається, що з огляду на повальну бідність місцевого населення і практично повну відсутність середнього класу, головними клієнтами місцевої індустрії розваг стала нова донецька "еліта": військові, представники сепаратистської "влади", люди, які сколотили капітал на війні, і жінки, які шукають собі багатого чоловіка або хоча б тимчасового покровителя. 

Як повідомлялося раніше, проросійські терористи на підконтрольній собі території Донбасу розвивають сферу розваг, не зважаючи на те, що регіон буквально лежить на соціальному дні. 

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme