Бойовики обстрілюють позиції ЗСУ, де відносна тиша тривала цілий рік (ВІДЕО)

На Луганському напрямку ситуація стає дедалі напруженішою. Українські захисники до бою не вступають

На позиціях неподалік Оріхового-Донецького впродовж минулого року зберігався відносний спокій, однак у ніч проти четверга найманці відкрили вогонь, передає Depo.Донбас з посиланням на "5 канал".

Бойовики стріляли не лише зі стрілецької зброї, а й з мінометів. Снаряди розривалися у лісосмузі, яка захистила. "Ворог не бачить, де наші позиції. Воно може десь і чують, що десь тут щось відбувається. Але за цій зеленкою нас не видно, і їх так же само не видно", - розповідає військовослужбовець.

Щоб вивідати позиції, у розвідку засилають диверсантів. Вони потрапляють на підконтрольну ЗСУ територію через Сіверський Донець. "Навпроти наших позицій знаходяться позиції сепаратістів. І через річку в них, буває, проходять ДРГ", - каже боєць "Прапор".

Демонструють бійці й так звані "подарунки" від терористів, які знайшли поблизу своїх позицій. "Це звичайні піхотні розтяжки. Одна оборонна, друга - наступальна.  Тобто одна висіла, що якщо чоловік проходить, не видно, заціпив шиєю, вона ззаду падає і групу, відповідно, косить. А ця стояла на рівні колін, щоб максимальне ураження йшло на рівні нижніх кінцівок", - пояснює військовослужбовець ЗСУ з позивним "Мороз".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme