Японський макака зайнявся сексом з самкою оленя

Японський макака на острові Якусіма зробив кілька спроб спаритися з самкою плямистого оленя, одна з яких закінчилася відносно успішно

Вчені спостерігали таку картину ще у листопаді 2015 року. Тоді макака у період шлюбного сезону спробував зайнятися сексом принаймні з двома самками оленів, передає Depo.ua з посиланням на ВВС.

Однак про таку вкрай незвичну поведінку стало відомом тільки після того, як вона була описана у дослідженні, опублікованому в журналі "Примати".

Макаки живуть пліч-о-пліч з плямистими оленями біля гарячих джерел в засніжених районах Японії.

Раніше помічали, що макаки заграють з оленями або навіть їздять верхи у грайливій манері.

Вчені зробили висновок, що примат, який пробує статевий акт з оленихою, ймовірно, має низький статус у своїй спільноті, тобто є бета-самцем.

Він двічі намагався зайнятися сексом з самками оленів. Однак його перша "пасія" відхилила залицяння. Але друга не противились настільки близькому знайомству, й після еякуляції вилизала свій бік.

Співавтор дослідження Олександр Боннефу описав ситуацію: "Самець оволодів оленихою, продемонстрував копулятивну поведінку, зробивши близько 15 сексуальних рухів за 10 секунд, а потім спішився".

Як вважають вчені, найімовірніше причиною такої поведінки самця макаки стала нестача партнерок. Можливо також, що він тільки вчився статевому життю або ж не зміг зрозуміти, що перед ним представниця іншого виду.

Це лише другий випадок міжвидового схрещування, який потрапив у об'єктив.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme