Як "Шахтар" хоче "зірвати джекпот" з Ракицьким

Донецький "Шахтар" готовий відпустити лідера свого захисту Ярослава Ракицького, але лише за дуже великі гроші

Як "Шахтар" хоче "зірвати джекпот" з Рак…

Днями турецький журналіст Фірат Гюнаєр виклав на сторінці в соцмережі лист-відповідь "Шахтаря" на трансферний запит одного з турецьких клубів щодо захисника "гірників" Ярослава Ракицького. Сума, за яку "Шахтар" почне перемовини щодо свого гравця, вражає – 30 млн євро. З одного боку – нинішні ціни на світовому трансферному ринку змушують не дуже дивуватися, почувши подібні цифри, але з іншого – мова все ж не про гравця з елітного чемпіонату і не про молодого талановитого футболіста, а про виконавця захисного амплуа з відсталого європейського чемпіонату (давайте дивитися правді у вічі), та ще і у не дуже молодому віці – цього року Ракицькому виповниться вже 28. То ж що означають ці 30 млн? Спробуємо "перекласти" мову цифр.

Як "Шахтар" хоче "зірвати джекпот" з Ракицьким - фото 1

Судячи з усього, наразі ситуація приблизно така: "Шахтар" не хоче продавати Ракицького, сам Ярослав не хоче залишати клуб, тому, домовившись між собою, клуб і гравець вирішили, що не будуть навіть розмінюватися на дрібні пропозиції і почнуть думати над трансфером лише у випадку, якщо потенціальний покупець і правда буде налаштований серйозно. "Гірники", звісно, не бідний клуб, але в умовах нинішньої кризи не відмовляться від 30 "лямів" за футболіста, та і сам Ярослав, при всій любові до рідної емблеми на грудях, погодиться на зарплатню, якщо та допоможе йому забезпечити собі безбідну старість. А клуб, який захоче заплатити  30 млн "Шахтарю", звісно ж, зможе собі дозволити "покласти" гарну зарплату і самому гравцеві.

Звісно, в першу чергу, "гірники" можуть розраховувати на подібний "джекпот" відносно потенційних покупців з Китаю – "Шахтар" вже має досвід гарного бізнесу з китайцями на прикладі Алекса Тейшейри, і якщо з Піднебесної знову постукають у двері клубного офісу зі своїм товстим гаманцем, то "гірники" з радістю відчинять. А поки що донецький клуб буде сміливо відмовляти всім, хто буде пропонувати за Ракицького менше 30 млн і говорити про те, що команда ставить перед собою високі цілі і не має наміру розкидатися лідерами.

Як "Шахтар" хоче "зірвати джекпот" з Ракицьким - фото 2

Якщо ж китайські клуби, або хтось багатий з Європи все ж змусить "Шахтар" відпустити Ракицького, то "гірники" залишаться у виграші – отримають чималу суму трансферних грошей, при цьому, хоч і втратять у надійності захисту і якості всієї команди, але все ж не залишаться біля розбитого корита, адже заміну Ракицькому в команді вже награють давно – тут і Ордець є на підхваті, і Кривцов, і молодий Матвієнко. До того ж, не будемо виключати ще один цікавий варіант в майбутньому – у Ракицького може не скластися на новому місці, як колись у Чигринського в "Барселоні", і він може повернутися у "Шахтар" вже через рік-півтора. Звичайно ж за куди менші гроші, ніж раніше.  

"Шахтар" у ситуації з Ракицьким знаходиться у безпрограшному становищі – готовність гравця співпрацювати з клубом і грати за "гірників" до завершення кар'єри дозволяє босам озвучувати перед потенційними покупцями будь-які суми. Тому історія з Ярославом може мати лише два варіанти продовження: або Ракицький продовжить грати за рідний клуб, або ж разом з ним "зірве джекпот" і отримає чималу грошову компенсацію за розставання з "гірниками". Яке, до того ж, може виявитися не таким вже і тривалим.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme