У Меркель хочуть залишити війська в Малі та Іраку, аби біженці не тікали до Європи

Уряд Німеччини на своєму засіданні в середу прийняв рішення про продовження місії бундесверу в Малі та Іраку

Про це заявив журналістам після завершення засідання офіційний представник уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Німецький уряд вирішив продовжити участь бундесверу в міжнародній миротворчій місії ООН MINUSMA з 31 січня 2017 року на 1 рік і розширити її з 650 до 1 тисячі солдатів", - поінформував Зайберт.

До цього планується відправлення в Малі вже у березні вертольотів, за даними представника Міноборони, до 8 машин.

Він відзначив, що збройні сили і поліція Малі поки що не мають можливості самим відповідати на виклики безпеки, їм потрібна підтримка міжнародного співтовариства.

"У нас, як європейців, серйозний інтерес у тому, щоб Малі та сусідні країни були стабільними, щоб звідти не йшли терористичні загрози і не вирушали в дорогу біженці. Ми знаємо, що ми можемо допомогти цим країнам поліпшити ситуацію з безпекою і в економіці", - наголосив представник Меркель.

Він нагадав, що крім бундесверу в регіоні активно допомагає економічне міністерство, у тому числі у сфері сільського господарства, водопостачання, санітарії.

"Стабілізація Малі залишається одним їх центрів німецької політики в Африці", - додав Зайберт.

Крім того, уряд вирішив продовжити на такий самий період місію бундесверу на півночі Іраку з незмінним чисельним складом - 150 солдатів. Вони з 2015 року навчають бійців курдського народного ополчення пешмерга, які борються з терористичним угрупованням "Ісламська держава". Зайберт уточнив, що якщо потрібно переглянути протягом цього року умови місії, це буде зроблено.

Рішення уряду має схвалити бундестаг.

Нагадаємо, що Німеччина, за словами тамтешнього міністра оборони, планує взяти на себе нову військову роль у світі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme