Тисячі жителів Київської області можуть бути "відрізані" від газу

НАК "Нафтогаз України" не виділив обсяги природного газу для 4 теплопостачальних підприємств Київської області

Тисячі жителів Київської області можуть…

Згідно з Кодексом газотранспортної системи, в такій ситуації "Київоблгаз" зобов'язаний припинити розподіл газу на дані підприємства, повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу компанії.

Тому, як наголошується в прес-релізі, без тепла і гарячої води можуть залишитися 4 населених пункти в Київській області - смт Коцюбинське, смт Бородянка, міста Тетіїв та Переяслав-Хмельницький.

"ПАТ "Київоблгаз" змушене призупинити розподіл газу для чотирьох підприємств, що виробляють теплову енергію для потреб населення та бюджетних установ Київської області, а саме для ТОВ "УКРОПТ "Мастер-Енерго", КП КОР" Бородянкатепловодопостачання ", КП КОР" Переяслав-Хмельницьктепломережа " та КП КОР "Тетіївтепломережа".

"Зазначені компанії мають договір на поставку природного газу з НАК "Нафтогаз України", який щомісяця надає ПАТ "Київоблгаз" номінацію на певний обсяг газу для цих підприємств. Однак постачальник - НАК "Нафтогаз України" - не підтвердив планові обсяги природного газу на грудень і січень 2016 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що споживання природного газу за відсутності підтвердженої номінації (підтвердженого обсягу природного газу) є несанкціонованим відбором газу. У такому разі ПАТ "Київоблгаз" зобов'язаний припинити розподіл газу на зазначені підприємства, про що неодноразово повідомлялося керівникам цих підприємств листами та на спільних нарадах у місцевих органах самоврядування.

Однак, за даними прес-служби, поки не прийнято жодних заходів щодо вирішення цього питання.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme