Прикордонники підтвердили затримання українця на адмінкордоні з Кримом

Затримання спецслужбами Росії громадянина України в окупованому Криму могло відбутися 5 січня

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян в прямому ефірі телеканалу "112 каналу", передає Depo.ua.

"В результаті додаткової перевірки ми з'ясували, що, можливо, такий факт справді мав місце, але це було ще 5 січня", - заявив Олег Слободян.

За його словами, дійсно громадянин України міг змінити прізвище і отримати нові документи в установленому порядку, щоб потрапити на територію окупованої Криму.

"У зв'язку з цим, підстав для його затримання ми не мали, але в результаті додаткових фільтраційних заходів, швидше за все, росіяни змогли виявити, що це саме той громадянин, який проходив не по базі даних і йому заборонений в'їзд на територію РФ", - прокоментував ситуацію представник Держприкордонслужби.

При цьому спікер прикордонної служби Олег Слободян зазначив, що контактів з представниками правоохоронних органів Російської Федерації на півострові в ДПС України не підтримують, а тому перевірити достовірність інформації про затримання українця в Криму могли тільки через свої бази даних.

"Ми продовжуємо перевіряти цю інформацію вже з іншими правоохоронними органами та остаточні результати будуть дещо пізніше", - зазначив Олег Слободян.

Нагадаємо, 10 січня ФСБ Росії на адмінкордоні з Кримом затримала українця.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme