Порошенко оголосив рік Японії в Україні

Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення року Японії в Україні

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу адміністрації голови держави.

Під час зустрічі з Послом Японії в Україні Сіґекі Сумі, Порошенко подякував Японії за підтримку незалежності і територіальної цілісності України, яку ця країна постійно демонструє.

За словами президента, дуже символічно, що рік Японії в Україні відбуватиметься в 25-у річницю встановлення дипломатичних стосунків між країнами. "Ми також високо цінуємо незмінну позицію японської сторони щодо невизнання окупації Росією Криму, а також готовність всебічно сприяти консолідації зусиль міжнародної спільноти для забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей", - сказав Порошенко.

Посол Японії в Україні, у свою чергу, відзначив важливість цього факту, адже після Євромайдану значна кількість великих японських компаній розпочала свою активну економічну діяльність саме в Україні.

"Це є надзвичайно важливим. Відносини між Японією і Україною ніколи не були такими близькими, як сьогодні. Якщо великі компанії почали інвестувати в Україну, це означає, що й інші компанії будуть вкладати кошти у вашу країну", - сказав він.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme