На Полтавщині у 2016 році жертвами рабства стали 11 осіб

У Полтаві для молоді провели понад шістдесят інформаційно-профілактичних заходів, щоб застерегти від потрапляння на "гачок" до торговців людьми

На Полтавщині у 2016 році жертвами рабст…

На Полтавщині минулоріч зафіксували 11 випадків торгівлі людьми, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтаву.

Місця, де найбільше таких жертв - Росія та Польща. В Україні з 1991 року офіційно жертвами торгівлі людьми стали понад 160 тисяч осіб.

Аби застерегти молодь від помилок, для них провели понад шістдесят інформаційно-профілактичних заходів.

Для участі в проекті обрали 12 професійно-технічних училищ області. Перевагу надавали закладам, де є гуртожитки. Саме там проживають підлітки з малозабезпечених та багатодітних сімей, які можуть шукати роботу за кордоном. Виявилося, не всі діти знають, як не стати жертвами трудового рабства.

Юлія Северин, фахівець БО "Світло надії" розповіла, що останнім часом 92 % жертв - це наслідок трудової експлуатації. Раніше на першому місці була сексуальна експлуатація зараз лише 7% осіб є жертвами сексуальної експлуатації.

Проект з обізнаності молоді профтехучилищ щодо безпечної міграції та працевлаштування тривав у Полтаві п'ять місяців. За цей час понад півтори тисячі учнів пройшли навчання. Його реалізували благодійна організація "Світло надії", обласний департамент освіти за підтримки Міністерства Міжнародних справ Канади.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme