На Херсонщині снаряд від гранатомету вибухнув в руках у двох братів

Двоє рідних братів з села Пролетарка Олешківського району були поранені вибухом металевого предмету

Про це порталу Depo.Запоріжжя розповіли у прес-службі поліції Херсонщини.

Чоловіки в тяжкому стані були доставлені до районної лікарні. Одному відірвало кисть руки, другий отримав численні осколкові поранення.Медики повідомили про це поліції, яка почала з'ясовувати обставини вибуху.

Чоловіки віком 30 та 25 стверджують, що знайшли вибухонебезпечний предмет у лісосмузі на військовому полігоні. Знахідку вони привезли на дачу матері та спробували розібрати, після чого стався вибух. 

На місці події поліція знайшла уламки ножовки по металу та залишки від снаряду до протитанкового гранатомету марки "ОГ-9". У поліції припускають, що постраждалі намагалися його розпиляти.

Також на дачі правоохоронці знайшли мішок з 76 великокаліберними набоями до ДШК (станковий кулемет Дегтярьова-Шпагіна).

Один з братів раніше притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень. Влітку хлопці працюють на сезонних роботах, а взимку шукають металобрухт.

За даним фактом районним відділенням поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 264 Кримінального кодексу України "Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів" та ч.1 ст. 263 ККУ "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Постраждалі перебувають в реанімації Олешківської районної лікарні. Їх стан тяжкий стабільний. Працівники поліції встановлюють всі обставини події та походження боєприпасів. Досудове розслідування триває.

Всі новини Херсону читайте на Depo.Херсон

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme