КСУ повідомив дату розгляду закону Ківалова-Колесніченка

Конституційний суд України продовжить розгляд справи за конституційним поданням 57 народних депутатів щодо конституційності закону "Про засади державної мовної політики" 13 січня

Про це йдеться у розкладі пленарних засідань КСУ 12-13 і 17 січня, який розміщено на офіційному сайті, передає Depo.ua.

Закрита частина пленарного засідання розпочнеться о 10:00.

Раніше повідомлялося, що суд продовжить розгляд справи в закритому режимі.

Нагадаємо, що 17 листопада 2016 року Конституційний суд розпочав розгляд конституційності закону Ківалова- Колесніченка "Про засади державної мовної політики".

Цей мовний закон авторства депутатів від Партії регіонів Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка був прийнятий Радою в липні 2012 року. Він передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

24 лютого 2014 року Верховна Рада проголосувала за скасування цього закону. Це, зокрема, стало підставою для влади Криму заявити про утиски прав російськомовного населення.

Разом з тим, на той час в.о. голови Верховної Ради та в.о. президента Олександр Турчинов відмовився підписувати це рішення.

Зауважимо, що на Росії заявили, що скасування мовного закону - це перша причина, чому Рада Федерації схвалила пропозицію Путіна про введення російських військ на територію України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme