Карта АТО на 11 січня: Бойовики активізувалися на Маріупольському напрямку

За минулу добу бойовики 49 разів обстрілювали позиції українських військових

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу, передає Depo.ua.

Карта АТО на 11 січня: Бойовики активізувалися на Маріупольському напрямку - фото 1

Луганський напрямок

Бойовики вчора відкривали вогонь у "традиційних" гарячих точках минулих днів. Найбільша активність ворога зберігається в Попаснянському районі. Там бойові дії відбулися у першу половину доби. Переважно, сили окупанта застосовували легке озброєння та випустили 4 мінометні міни у бік наших позицій. У Троїцькому режим тиші було порушено ворогом під вечір – бойовики провели збройну провокацію із застосуванням гранатометів. Двічі бандформування відкривали вогонь у Станиці Луганській вже пізно ввечері.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 7 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Ситуація – незмінна. Основні протистояння тривають на Світлодарській дузі, периметрі Горлівки, у Авдіївці та в районі Донецького аеропорту. На всіх цих ділянках ворог застосовував важке озброєння – 82- та 120-мм міномети, за добу випустивши по позиціях сил АТО більше 120 мін. Найбільш напруженою була доба для захисників Авдіївської промзони.

Там бойовики активізувалися в обід та майже без перерв протягом 6 годин обстрілювали наші позиції до восьмої вечора.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Кількість ворожих обстрілів зросла у півтора рази і знову досягла середньодобового рівня минулих тижнів на цьому напрямку – 30 випадків порушення режиму тиші.  Ділянки бойової активності противника – звичні: Мар’їнський район та східні підступи до Маріуполя. Переважно ворог застосовував стрілецьку зброю, включно зі снайперською, та гранатомети, рідше – міномети з яких щоразу випускав не більше двох мін. Так, за добу відбулося 5 випадків використання ворогом мінометів.

Вчора о 19:20 ДРГ противника атакувала наших військових поблизу Тарамчука. Завдяки скоординованим діям напад ворога було відбито за лічені хвилини.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme