Хмельниччина чи не найкраще компенсує перевезення своїх пільговиків залізницею

Загалом місцева влада в країні відшкодувала "Укрзалізниці" лише 9,2% від суми наданих послуг

Хмельниччина чи не найкраще компенсує пе…

Торік  вперше місцеві бюджети не отримали субвенцій з держбюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Відтак борги перед "Укрзалізницею" виявилися шаленні, повідомляє Depo.Хмельницький.

Найкраще спрацювали на Кіровоградщині - оплатили 64% послуг. Хмельниччина відшкодувала 45%, на третьому місці за розрахунками - Харківська область, майже 37%.

Хмельниччина чи не найкраще компенсує перевезення своїх пільговиків залізницею - фото 1

Місцева влада загалом відшкодувала лише 9,2% від суми наданих послуг і заборгувала залізничному перевізнику 423,9 млн грн.

Більшість міських та районних державних адміністрацій минулого року відмовилася підписувати договори з регіональними філіями ПАТ "Укрзалізниця" стосовно компенсації збитків за перевезення окремих категорій громадян.

"Залізничний транспорт України перевозить найбільшу кількість пасажирів-пільговиків порівняно з іншими видами транспорту в державі. Загалом пільговий проїзд поїздами здійснюють 16 категорій населення (пенсіонери за віком, інваліди, учасники бойових дій, студенти та ін.) згідно із законодавством України, - кажуть у відомстві. - Серед усіх пасажирів приміських поїздів пільговики становлять майже 70%."

У 2017 році, у зв’язку з внесенням змін до Бюджетного кодексу України, субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд залізничним транспортом не передбачені, місцевій владі знову доведеться виділяти видатки самостійно.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme