Єврокомісія "ускладнить життя" WhatsApp, Skype і Viber

Єврокомісія збирається обмежити доступ інтернет-компаній до даних користувачів. Крім телекомунікаційних компаній, нововведення торкнеться таких сервісів як WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Gmail, iMessage чи Viber

Про це йдеться в чорновому проекті правил для IT-компаній, пише Depo.ua з посиланням на Bloomberg.

На думку чиновників ЄС, новий законопроект про захист електронної інформації, ePrivacy, допоможе користувачам посилити контроль за своїми настройками онлайн. Крім забезпечення конфіденційності спілкування своїх клієнтів, інтернет-компанії повинні будуть запитувати дозволу на використання персональних даних для показу таргетованої реклами.

Крім іншого, новий законопроект передбачає можливість використання компаніями такої особистої інформації, як, наприклад, тривалість розмов або розташування для надання користувачам додаткових сервісів.

"Я хочу забезпечити конфіденційність електронних комунікацій і особистого життя", - наводить агентство заяву віце-президента ЄС з питань єдиного цифрового ринку Андруса Ансипа.

Зазначимо, що новини про посилення правил для месенджерів з'явилися ще в серпні минулого року. Тоді Financial Times написала, що посилення торкнеться тільки дзвінків і повідомлень, які надсилаються на мобільні номери, і не буде зачіпати спілкування всередині сервісів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme