Брата і небожа Пан Гі Муна звинувачують в корупції

Американська влада висунула братові і племінникові колишнього генерального секретаря ООН Пан Гі Муна звинувачення в змові з метою підкупу державного чиновника

Родичів екс-генсека звинувачують в спробі дати хабар посадовій особі з неназваної близькосхідної країни, щоб умовити його придбати комплекс будівель на державні гроші, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу ВBC.

За даними агентства Associated Press, племінник Пан Гі Муна був заарештований і пізніше вийшов під заставу в 250 тисяч доларів. Його батька заарештовувати не стали.

Пан Гі Мун займав пост генерального секретаря ООН з 2007 до 2016 року. Його наступником став колишній прем'єр-міністр Португалії Антоніу Гутерріш, який вступив на посаду з 1 січня 2017 року.

Прокурори стверджують, що на початку 2013 року південнокорейська будівельна фірма Keangnam, в якій брат генсека Пан Гі Сан був менеджером, для покриття боргів вирішила продати будівельний комплекс Landmark 72 у В'єтнамі.

У 39-сторінковому обвинувальному висновку говориться, що Пан Гі Сан і його син, агент з нерухомості в нью-йоркському Манхеттені, розраховували отримати багатомільйонну комісію з угоди про продаж на суму до 800 млн доларів.

Вони виплатили мільйони доларів в якості хабарів і намагалися скористатися впливом своєї сім'ї, щоб переконати чиновника організувати покупку комплексу на гроші державного фонду добробуту.

Родичам Пан Гі Муна пред'явлені звинувачення в корупції, відмиванні грошей і змові.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme