Безлюдівським пляжем знову займатиметься суд

Прокуратура Харківської області у судовому порядку вимагає звільнити Безлюдівський пляж від незаконних будівель

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, про це розповів керівник місцевої прокуратури №6 Андрій Яковлев.

За його даними, щоб узаконити право власності на комплекс будівель вже зведених на спірній земельній ділянці, ТОВ звернулося до суду. Суди перших інстанції зайняли позицію орендаря. Однак прокуратура довела свою позицію - Вищий господарський суд України скасував рішення господарського суду області, яким визнано за ТОВ-орендарем право власності на самочинно побудований майновий комплекс на землях  лісового фонду.

Після цього стало можливим відновити призупинений судом розгляд справи щодо звільнення цих земель недобросовісним орендарем.

У зв’язку з чим місцева прокуратура №6 скерувала до господарського суду області клопотання про поновлення розгляду справи.

Загальна площа лісового та водного фонду, орендованого товариством для створення зони відпочинку - 81,46 га. З них - понад 70 га водойми, більше 1 га лісу та близько 10 га - піски.

У прокуратурі також нагадали, що недобросовісний орендар - одне з господарських товариств, яке працює у галузі культурно-оздоровчих та спортивних послуг, користувалося землями з 2001 року.

Після закінчення договорів оренди у 2011 році підприємство близько п'яти років користувалося землею, не маючи на це законних підстав. Продовжити договори оренди ТОВ вирішило тільки у 2016 році. Для цього воно звернулося до суду.

Суд першої інстанції зайняв сторону товариства. Прокуратура звернулася в апеляцію і апеляційний господарський суд відмовив ТОВ у продовженні договору оренди земель.

Влітку 2016 року місцева прокуратура скерувала до господарського суду області позови щодо звільнення самозахопленого лісу з пляжем та заборони експлуатації будівель, розташованих на цих ділянках.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme