Засуджений на 12 років лідер бердянських сепаратистів потрапив до "списків Савченко"

У переліку людей на обмін, який сьогодні, 10 січня, оприлюднила нардеп Надія Савченко, є Віктор Колоянов, який збирався стати "народним мером" Бердянська

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя.

Чоловік потрапив до переліку полонених та ув'язнених сепаратистів та росіян, яких нібито обміняти керівництво "ДНР". При цьому прізвище його вказано з помилкою ("Калаянов"), і позначений він чомусь жовтим кольором - як росіянин.

Нагадаємо, Колоянова затримали у травні 2014 року з 73 ящиками зброї та боєприпасів для захоплення влади у Бердянську та Маріуполі. Зброю йому передали морем з окупованого Криму. Під час операції СБУ один був терорист убитий, двох затримано. Суд кілька разів переглядав його справу, і врешті решт призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Сьогодні нардеп Надія Савченко оприлюднила списки полонених на окупованому Донбасі та українських в'язнів у російських в'язницях, а також список осіб, яких ватажки ОРДЛО хочуть отримати від української сторони. При цьому раніше в СБУ просили Савченко не публікувати цю інформацію.

Засуджений на 12 років лідер бердянських сепаратистів потрапив до "списків Савченко" - фото 1

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme