Хто з 56 найзаможніших чиновників "е-декларантів" допоміг армії: Це усього три людини

Волонтери групи "Повернись живим" розповіли про результати акції "Десятина", під час якої вони надсилали листи найзаможнішим "е-декларантам", щоб ті допомогли армії

Хто з 56 найзаможніших чиновників "е-дек…

На офіційній сторінці "Повернись живим" у Facebook сказано, що акція розпочалася рівно два місяці тому, передає Depo.Донбас.

"Ми написали перші 10 листів до найзаможніших посадовців. У своїх зверненнях ми запропонували їм спрямувати частину показаних в е-деклараціях статків на потреби армії. На сьогодні листи надіслано 56 "е-декларантам", серед яких найбагатші депутати різних фракцій і груп, міністри, мери міст, очільники обладміністрацій, прокурори та навіть судді. Крім того наші звернення отримали 10 депутатів-майданівців, до яких ми вирішили звернутися у третю річницю Революції Гідності", - зазначається у повідомленні.

Волонтери підсумували, що за два місяці лише 11 із 56 отримувачів "листів щастя", надіслали відповіді (хоча відповідно до Закону "Про звернення громадян" вони мали відповісти протягом місяця з дня отримання листа).

"Надали допомогу троє із них. А саме: Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Різниченко (передав тепловізор "Народному тилу"), депутат ВРУ Ганна Гопко (зазначила у листі, що перерахувала кошти на рахунок "Повернись живим" і Старший слідчий департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Юрій Кривобок (допоміг у придбанні для проекту “Броня” 60-ти планшетів SamsungGalaxy Tab3 із додатковими картами пам'яті)", - повідомили волонтери.

Зазначається, що з усіма відповідями отримувачів наших листів, і поточними результатами акції #еДесятина можна ознайомитися за посиланням.

"Які висновки можемо зробити наразі? Перше, що переважна більшість топ-посадовців не має бажання навіть формально відповідати на звернення волонтерів (попри законодавство, що зобов'язує їх це робити). Але, як бачимо, і серед можновладців є нормальні люди, яким не байдуже те, що в країні триває війна. Саме оця небайдужість, і дає змогу збирати кошти, які перетворюються у тепловізори, засоби захисту та навігації, авто-техніку і інші потрібні на передовій речі", - зазначають воонтери.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme