Вчені воскресять нацистських суперкорів

Голландський еколог Рональд Годер оголосив про те, що наблизився до відновлення породи корів, виведеної нацистами

Про це він розповів в інтерв'ю CNN, передає Depo.ua.

Вчені воскресять нацистських суперкорів - фото 1

Згідно з розрахунками вченого, він виведе корів вже до 2025 року. Годер вдався до методу дедоместікації, щоб отримати максимально наближений до оригіналу вид, який вимер ще в 1627 році. Зараз вчені вивели вже четверте покоління тварин і сподіваються до сьомого покоління отримати копію нацистської супер-корови.

У середині 1920-х років німецькі зоологи Хайнц і Люц Хек почали відтворювати вид вимерлого європейського дикого бика, який представляє велику цінність для німецької міфології. За 11 років дослідів Хекам шляхом гібридизації худоби з вираженими примітивними ознаками вдалося вивести те, що вони вважали первісними турами. Тварини використовувалися в пропагандистських матеріалах часів Другої світової війни для ілюстрації сили і чистоти Третього Рейху. Після Другої світової війни залишилося зовсім небагато представників цього виду.

Також розведенням цієї худоби займався британський фермер Дерек Гоу, який закупив їх стадо в 2009 році. Однак через шість років йому довелося забити корів через їх неконтрольовану агресію по відношенню до людини.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme