Вчені назвали найнебезпечнішу рису характеру у керівника

Вчені стверджують, що нарцисизм начальства викликає депресії у підлеглих

Вчені назвали найнебезпечнішу рису харак…

Британські вчені прийшли до висновку, що через керівників, що володіють психопатичними і нарцисичними рисами особистості, працівники страждають депресіями, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Naked science.

Вчені з Манчестерського університету провели опитування 1,2 тисячі осіб. Їм пропонувалося оцінити власне психологічне благополуччя на робочому місці, частоту загроз з боку начальства, а також описати особистість керівника. У ролі піддослідних виступали представники різних галузей промисловості.
 
Результати показали, що працівники, керівник яких володіє психопатичними і нарцисичними рисами, більш схильні до розладів депресивного спектру (більше балів за шкалою клінічної депресії). Крім того, ці співробітники в середньому частіше стикалися з контрпродуктивною поведінкою на робочому місці і погрозами з боку начальства.
 
На думку авторів, тенденція тісно пов'язана з особистістю керівників. Так, поєднання психопатичних і нарциссических рис робить їх, з одного боку, зосередженими на прагненні до влади і, з іншого, - мало сприйнятливими до почуттів оточуючих. Зайва критичність і схильність до маніпуляцій створюють навколо таких начальників токсичну середу, відзначають вчені.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme